Ekonomi

Borsa İstanbul güne kısmi yükselişle başladı

Investing.com – BIST 100 endeksi yeni güne %0,24 oranında kısmi artışla 8.161,14 puandan başladı.

Dünkü süreçlerde borsanın haftaya alıcıyla başladığı görülürken, gün içi süreçlerde 8.238 puanla yeni bir rekor seviyeye ulaşıldı. Kapanış yüzde 1 değer artışıyla 8.141 puandan gerçekleşti. BIST 100 endeksi dolar bazında 307 dolar seviyesine kadar yükselerek 304 dolardan kapandı. Endeksin günlük işlem hacmi dün 168,5 milyar TL iken toplam işlem hacmine oranı yüzde 72 oldu. BIST 100’de 56 hisse değer kazanırken, 42 hissenin fiyatı düştü.

Güne hafif olumlu yatay süreçlerle başlayan Borsa İstanbul elektrik, turizmVe yiyecekBölümler güne yoğun taleple başladı. İletişimVe faktoring segmentler ise güne hafif satışlarla başladı. Dün en çok yükselen segment bankalarbugün güne yatay başladı.

BIST 100’de hisseler güne hızlı başladı

BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetleri arasında açılışta en çok yükselen hisse senetlerinin başında yer alıyor. BRYAT, AGHOL, ALFAS, ÜLKERVe ASUZUgelmek. KOZAA, KOZAL, IZMDC, TTKOMVe EURENHisse senetleri ise güne %1’in altında kısmi düşüşle başladı.

Borsa İstanbuldünyadaki son halka arz şirketleriyle birlikte SANKOVe ALCAREn yüksek artışı hisseler kaydetti. DOBUR, ITTFH, HEMENVe BRSANgüne düşüşle başlayan hisselerde ise zirvede yer aldı.

caglayancerit-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu