Haber

CHP’li Engin Altay: ‘Kadınları kucaklayacaklar, yazıklar olsun’

EDDA SÖNMEZ

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, Samsun Vezirköprü’de; HÜDA PAR’ın AKP listelerinden milletvekili çıkarma kararına atıfta bulunarak, “Erdoğan öyle bir ortak bulmuş ki ona diyecek sözüm yok ama adam söylediği için söylüyorum. Hani Şener Şen, Müjde Ar’la film çektirdi, ‘Kadınlar satılacak mal mı’.” Yazıklar olsun bu kafaya ve bu zihniyete. Yazıklar olsun bu zihniyete. Yazıklar olsun bu zihniyete. Hiçbir devlet bundan hoşlanmayacak. Türk ordusuna kumpas kuranlar ne yazık ki milliyetçi olmayacaklar” dedi.

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, 2. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Batı ve Orta Karadeniz bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Altay, bugün Samsun Vezirköprü’yü ziyaret etti. Altay’a CHP İl Başkanı Fatih Türkel, CHP milletvekilleri Suat Binici, Murat Çan, Neslihan Hancıoğlu, Kemal Zeybek, CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu eşlik etti. Altay, Vezirköprü’de vatandaşlara şöyle seslendi:

TAYYİP BEYFENDİ TELEVİZYONDAN KAÇAR AMA KABİNDEN KAÇMAZ: Kemal Bey, ‘Tayyip ya müteahhidi al gel, ya da gazetecileri al’ diyor. TRT olsun, ANews olsun, oturup bu ülkenin meselelerini konuşalım, tartışalım, sövmeyelim, hakaret etmeyelim, yalan söylemeyelim’ diyor. Tayyip Bey gelmiyor. Tayyip bey televizyondan kaçıyor ama sandıktan kaçamıyor. Şimdi elimden geldiğince 25, 26 ilçe gezdim ve Tayyip Bey’in bize verdiği seçimin ikinci tip olmasına neden olan bu milliyetçilik sorunlarını anlattım. Ama Babala Tv’de Başkanımız tek tek anlattı. Herkes anladı.

KADINLAR BU KAFAYI, BU MANTIĞI SAHİP OLACAKTI: Şimdi burada kadınlar var. Erdoğan onunla öyle bir ortak bulmuş ki benim söyleyecek dilim yok ama adam söylediği için söylüyorum. Hani Şener Şen’in sinema salonu vardı ve Müjde Ar ile ‘kadınlar satılsın’ derdi. Yazıklar olsun bu kafaya, yazıklar olsun bu zihniyete. Böyle bir devlet iradesi yok. Ne yazık ki Türk ordusuna kumpas kuranlar milliyetçi olmuyor.

VATANDAŞLIĞIMIZ SATILIK DEĞİL: İstiklal Harbimiz, Çanakkale Harbimiz, Balkan Harbimiz, düşündüğünüz zaman çok savaştık, çok kan döktük, çok şehitler verdik. Neden? Bu toprakları vatan yapmak için. Böylece o ülkenin vatandaşı olabiliriz. Beyefendi şimdi ‘200 bin liralık ev alsan vatandaşlık bedava’ diyor. Bunu kaldıracağız. 200 bin değil 200 trilyon dolarlık konut alsa vatandaşlık vermeyeceğiz. Vatandaşlığımız satılık değil.

SİNAN ATEŞ KATİLLERİNİ HAKİM KARŞINA ÇIKARMAZSAK O GÜÇ BİZE OLSUN: Gaffar Okkan cinayetinin tüm sorumlularını yargı önüne çıkaracağız. Sinan Ateş katliamı devlet bünyesinde gerçekleştirilmiştir. Sinan Ateş’in öldürülmesi Türkiye’nin idealistleri için bir kalp kırıklığıdır. Türkiye’nin ülkücülerine sesleniyorum, Vezirköprü müştekilerine sesleniyorum Sinan Ateş cinayetinin faillerini yargı önüne çıkaramayacaksak o yetki bize yasak olsun. Zehir benim olsun.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

haberdaday.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu