Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Derhal ateşkes ilan edilmeli!

ANKARA (İGFA) –Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Küme Toplantısı’nda önemli mesajlar verdi.

Irak ve Suriye İzni ile Türkiye’nin terörle mücadelesinin daha da güçlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mutabakata ‘hayır’ diyerek teröristlere hayat verenleri tarih affetmeyecektir.”

Sınırlarda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yeni operasyonlarla yok etmeye ve yürütülen kirli kampanyalara karşı tavır almaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, “İsrail devletiyle sorunumuz yok ama biz İsrail’in gerçekleştirdiği zulmü ve devletten ziyade örgüt gibi hareket etme tarzını hiçbir zaman tasvip etmedik, etmeyeceğiz. “Gazze’ye yönelik saldırılarda ölenlerin neredeyse yarısı çocuk. Bu tablo bile, amacın insanlığa karşı suç işlemek amacıyla kasıtlı vahşet olduğunu göstermektedir. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını savunmaya çalışan bir grup özgürlükçü ve mücahittir” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının hem bunu gerçekleştirenler hem de destekleyenler açısından hem cinayet hem de akıl hastalığının göstergesi olduğunu savunan Erdoğan, “İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal edildi, gitmeyeceğiz” dedi. Gitmek.”

“Bugün güvendikleri güçler yarın ortadan kalktığında, İsrail halkının güven ve merhamet arayacağı ilk yer 500 yıl önce olduğu gibi Türkiye olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm ülkeleri davet ediyorum” dedi. İsrail devletini kendine getirmesi için Netanyahu hükümetine akıl ve vicdanla baskı yapmak.Kuruluş amacı “Misyonu İsrail’i savunmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan en azından bu sefer misyonuna yakışır bir faaliyet bekliyoruz.” Kudüs’ün ve Filistin davasının mahremiyeti. İnsani, siyasi ve askeri varlığımızla Filistin tarafının garantörlerinden biri olmaya hazırız. Bu iradeye sahip ülkeleri teklifimizi değerlendirmeye davet ediyoruz” dedi.

Bölgedeki tüm etkili aktörlerin katılacağı ‘Uluslararası Filistin-İsrail Barış Konferansı’nın düzenlenmesini de öneren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çocukların vahşice öldürülmesini görmezden gelen bir yapıyı kimse ciddiye almıyor. Büyük üzüntü duyuyoruz. BM’nin düştüğü bu acizlik imajı. İsrail-Filistin çatışması konusunda.” “Öncelikle tüm taraflar ellerini tetikten çekmeli ve derhal ateşkes ilan edilmelidir.” söz konusu.

sarayonu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu