Yaşam

Fetih Müzesi’nde geleneksel sanat esintisi

Osmangazi Belediyesi, Türk kültürünün en değerli unsurlarından biri olan Türk Süsleme Sanatlarını yaşatmak amacıyla ‘Seyrüsefer-1’ konulu stant düzenledi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ‘Seyrüsefer-1’ standının açılışına; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Ressam Özden Gül Ötker, Sufi ve Tarihi Eser Restoratörü Mehmet Safiyüddin Erhan, Hattat Mahmut Şahin, Prof. Dr. Mustafa Kara ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hat, tezhip ve minyatür olmak üzere 32 eserin yer aldığı standın göz kamaştırdığını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarihsel dokusuna uygun olarak stant, konferans, panel gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi. Yansıttığı fiyatlar, açılışından bu yana 143 ülkeden 1.600 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı.Böylesine değerli dev bir yapıda;yüzyılların birikimi ile günümüze kadar gelen Türk Süsleme Sanatlarını tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 16 adet tezhip eser, 10 hat ve 6 adet minyatür eser standımızda ‘Seyrüsefer-1’ konuludur.Bu kültürü yaşatmak bizim için çok değerli.Tüm hemşerilerime sergiyi gezip görmelerini tavsiye ederim. bu pahalı işler.”

Geleneksel sanatlar seferinin ilk durağını gerçekleştirdiğini belirten sanatçı Özden Gül Ötker, “Güzeli arama ve ilahi olana ulaşma eğilimi insanlığa bahşedilmiştir. Yolda olmak ve bu yolda ortaya konulanlar, bu yüce gayeye mutlak uygunluk ve zevke ulaşmak kadar değerlidir. Bu vesileyle en değerli hazinemiz olan zamanımızı emek vererek yaptığımız çalışmaları sizlere aktarmak istedik. Bordür, tezhip ve minyatür sanatlarının hassasiyetlerini ve özelliklerini sanatseverlerle paylaşmayı amaçladık. Standa destek veren herkese en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gezinizin keyfini çıkarın” dedi.

İnsanların gerçekle yüzleşmesinin farklı yolları olduğunu belirten Prof. Bu yollardan biri de güzel sanatlardır. Dikkatimiz ve çalışkanlığımız yeterliyse güzel sanatlar bize o pencereyi açar. Bu pencere takip edilmelidir. Bunun için sanatçılara büyük bir şükran borcumuz olduğunu unutmayalım. Sergimiz hayırlara vesile olsun.”

Tasavvuf ve Tarihi Eser Restoratörü Mehmet Safiyüddin Erhan ve Hattat Mahmut Şahin, böylesine değerli bir konuya ev sahipliği yapan stantta bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Konuşmaların ardından stant açılış kurdelesini kesen Lider Dündar ve protokole, Sanatçı Özden Gül Ötker’in çalışmaları hakkında bilgi verildi. Programı büyük bir ilgiyle takip eden vatandaşlar aynı zamanda KÜMAKSAD Türk Müziği Topluluğu’nun müzik dinletisi ile de keyifli dakikalar geçirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sehzadeler-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu