Haber

Hatice’nin gözünden su dolu balonla yaralanan vakasında ‘kalıcı hasar’ araştırılacak

MERSİN’de iki arkadaşıyla birlikte kaldırımda yürüyen Hatice Aslan’ı (20) motosikletten attıkları su dolu balonla yaralayan Ahmet Kökcü (27) ve Bilal Kırıcı’nın (27) yargılanmasına başlandı. genç kızın gözünde kalıcı bir hasar olup olmadığını inceleyin. Kurumdan rapor alınmasına ve sanıkların tutukluluklarının devamına karar verildi.

?Olay, geçen yıl 18 Kasım günü Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerinde meydana geldi. Mersin Üniversitesi (ÇŞB) öğrencisi Hatice Aslan, arkadaşları Serap Y. ve Medine B. ile saat 21.00 sıralarında dışarı çıktı. Bu sırada motosiklette bulunan Ahmet Kökcü ve Bilal Kırıcı, kaldırımda yürüyen genç kızların üzerine içi su dolu balon fırlattı. Balon Hatice Aslan’ın sağ gözüne isabet etti. Yere yığılan Aslan, ihbara gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Korneası zarar gören Aslan, taburcu olduktan sonra polise şikayette bulundu. Güvenlik kamerasına yansıyan olayın ardından ekipler geniş çaplı soruşturma başlatarak zanlılar Ahmet Kökcü ve Bilal Kırıcı’yı yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi hakim tarafından tutuklandı.

TALEP HAZIRLANDI Sanıklar Ahmet Kökcü ve Bilal Kırıcı hakkındaki soruşturma tamamlandı. Sanıklar hakkında ‘Hatice’yi tabancayla kasten yaralama’ suçundan 2’şer yıla kadar hapis, Serap Y. ve Medine B’ye ise 3’er yıl hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar hakim karşısına çıktı. bugün ikinci kez Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde. ‘ŞAKADAN’ SAVUNMA YAPTILAR. Bir önceki duruşmada sanıklar, sosyal medyadaki şaka görüntülerini izlediklerini ve bunun üzerine söz konusu şakayı yapmaya ve bir alışveriş merkezinden aldıkları balonlara su dökmeye karar verdiklerini söylediler. Doldurduklarını ve olayın gerçekleşmesini sağladıklarını söyledi. Sanıklar bir kez daha hakim karşısına çıkarak savunmalarını yineledi. Olayda gözünden yaralanan Hatice Aslan, sanıkların en ağır cezayı almalarını istedi. Tarafları dinleyen mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca Aslan’ın gözünde kalıcı bir hasar olup olmadığının incelenmesi için Aslan adlı sağlık kuruluşundan rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

alpu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu