Haber

İstanbul’da ilçe belediyeleri deprem bölgesine yardıma devam ediyor

İstanbul’da ilçe belediyeleri, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye yardımları sürdürüyor.

Afet bölgesindeki ısınma ihtiyacının karşılanması için Beyoğlu Belediyesi tarafından gönderilen 1000 adet soba ve 2 TIR odun depremzedelere dağıtıldı.

Depremzedelere yardım etmek için her türlü çabayı gösterdiklerini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Bölgede başlattığımız çalışmaları deprem felaketinin ardından AFAD koordinasyonunda sürdürüyoruz. Gıdadan giyime, battaniyeden temizlik malzemelerine kadar depremzedelerin ihtiyacı olan her şey.” dedi.

“Gün birlik olma zamanıdır”

Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Onikisubat ilçesine bağlı Kale mahallesi ve Ilıca köyünde vatandaşlara mama, giyecek, su, süt, mama, yorgan ve battaniye dağıttı.

Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki misyon grupları, AFAD’ın kurduğu çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret ederek yardım ulaştırdı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, “Belediye olarak bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya ara vermeden devam ediyoruz. Ekiplerimiz her an sahada çalışmalarına devam ediyor. Şimdi birlik olma zamanı.” sözlerini kullandı.

Çalışma kesintisiz devam ediyor

Beylikdüzü Belediyesi’nin Hatay İskenderun’da kurduğu çadırkentte yaklaşık 3 bin kişi yaşıyor.

Mutfak, yemekhane, can konteynerleri, revir, çocuk alanı, tuvalet ve duşun bulunduğu alanda güvenlik, elektrik, aydınlatma ve gerekli altyapı ve sağlık hizmetleri kesintisiz devam ediyor.

Beylikdüzü Kaymakamlığı ile iş birliği içinde yürüttükleri çalışmalara değinen Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü’ndeki komşularımız emin olsunlar ki biz tüm enerjimizle afet bölgesindeyiz. Bu günleri hep birlikte, el ele vererek atlatacağız.” el.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu