Haber

Melikgazi Belediye Başkanı ARLEM toplantısına katılacak

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Fas’ta yapılacak Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM) toplantısına Türk Milli Delegasyonunu temsilen katılacak.

Palancıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, 25 Nisan’da Fas’ın Rabat kentinde yapılacak ARLEM toplantısında 11 ili etkileyen depremle ilgili bilgilendirme yapacağını bildirdi.

Palancıoğlu, belirli aralıklarla Strasbourg’da veya farklı ülkelerde gerçekleştirilen toplantılara katılarak Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin savunulması şeklinde gerekli temasların yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği’nin bölgesel ve yerel meclis toplantısı Fas’ın Rabat ilinde yapılacak. Ülkemizi temsilen burada katılacağım. 6 Şubat depremi ile ilgili ülke temsilcilerini bilgilendireceğiz. Bu deprem çok büyük bir alanı kapsadığı için. Bölgeye 105 ülkeden yardım geldi. 16 uluslararası yardım kuruluşu da “Arama kurtarma için zemin verdi. Avrupa Birliği Bölgesel Meclis Toplantısında ülkemizin son durumu ve yaptığı çalışmalar hakkında Türkiye adına bir konuşma yapacağım. Temaslarımız ülkemize hayırlı olsun.”

cayeliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu