Haber

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya verilen hapis cezası onandı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan verilen 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası onandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi (temyiz), İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Fincancı’ya “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası vermesine ilişkin karara itiraz incelemesini tamamladı.

Yerel mahkemenin kararında usul ve esaslara ilişkin hukuka aykırılık bulunmadığına, materyal ve süreçlerde eksiklik bulunmadığına karar veren daire, delil açısından değerlendirmenin yerinde olduğuna dikkat çekti.

Davanın hakikat olarak nitelendirildiğini ve sanığa verilen 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasının hukuki bağlamda uygulandığını belirten daire, sanık avukatlarının ileri sürdüğü gerekçeleri de bulmayarak itirazı esastan reddetti. ve savcının uygun bulunması.

davanın geçmişi

TTB Lideri Şebnem Korur Fincancı hakkında, terör örgütü PKK’ya bağlı bir televizyon kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) aleyhine yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatıldı. İstanbul’daki evinde gözaltına alınan Fincancı, 27 Ekim 2022’de Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hukuki savunma kapsamındaki meşru faaliyetleri ile terör örgütünün hukuka aykırı faaliyetleri arasında bağdaştırılan Fincancı’nın, suç duyurusunda bulunulması istendi. “Terör örgütü propagandası” suçundan 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Fincancı’nın ikamet yerinin İstanbul olması ve soruşturmanın orada yapılması nedeniyle görevsizlik kararı vererek belgeyi İstanbul’a gönderdi.

Duruşmaya bakan İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Fincancı’yı tutuklu kaldığı süreyi de dikkate alarak serbest bıraktı.

Mahkemenin gerekçeli kararında, Fincancı’nın, gerçeği yansıtmayan görüntülerle Türk Silahlı Kuvvetleri’ni karalamak amacıyla “örgüt paropagandası” hareketine aktif olarak katıldığı, belirsiz yer ve zamanda çekildiği ve terörle suçlandığı kaydedildi. kuruluş tarafından hizmet verilmektedir.

Gerekçeli kararın ardından savcı ve sanık avukatlarının itirazı üzerine belge, temyiz için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu