Haber

Turgut Altınok: Engelleniyoruz diyorlar, inanın engellenmiyoruz.

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Genel Başkan adayı ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Engelleniyoruz diyorlar ama inanın biz hiçbir şeyi engellemiyoruz. (Mansur Yavaş)’ın gündeme getirdiği gündem maddelerinin yüzde 99’u” Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi oybirliğiyle kabul edildi.Belediye “Meclis’in tamamı Cumhuriyet Halk Partisi’nden olsaydı bu kadar oybirliği olmazdı.” dedi.

Yenimahalle ilçesinde seçim kampanyasını sürdüren Altınok, İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Teknopark Ankara’nın düzenlediği programda sanayici ve girişimcilerle bir araya geldi.

Toplantıya AK Parti Ankara Milletvekilleri Zeynep Yıldız, Murat Alparslan, Osman Gökçek, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Cumhur İttifakı Yenimahalle Belediye Başkanı adayı Abdulkadir Aydoğan ve İvedik OSB ile Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin de katıldı.

Altınok, konuşmasında, 1994 yılından bu yana Keçiören Belediyesi’nde verdiği hizmetlerle Türkiye’deki belediyecilik anlayışını değiştirdiğini belirterek, Keçiören’de tamamladıkları 197 metre yüksekliğindeki Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin Türkiye’de bir örneğinin bulunmadığını belirtti. Hindi.

Ankara’nın 5 yılının boş yıllar olduğunu belirten Altınok, “Engelleniyoruz diyorlar ama inanın engellenmiyoruz. Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirdiği gündem maddelerinin yüzde 99’u kabul edildi” dedi. Yani Belediye Meclisinin tamamı “Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olsaydı bu kadar oybirliği olmazdı.” dedi.

“Ankara’da yapılan çalışmaların şu anda onarılması mümkün değil”

Başkentte son 5 yılda 100 bin üstü ölçekli nazım imar planı ve ulaşım nazım imar planının hazırlanamadığına dikkat çeken Altınok, kentte öne çıkan sorunlar arasında trafik ve ulaşımın da yer aldığına dikkat çekti.

Plan eksikliğinin metro inşaatına da engel olduğunu belirten Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Mansur Yavaş) 58 kilometre metro sözü verdi, 5 santimetre yaptıysa lütfen söyleyin. Havaalanı yolu metrosunun ihalesini 2024’te yapacağız. Atatürk Orman Çiftliği’nin olduğu yerde 6 bin ağaç kurudu ve Bakanlık, Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Nedenini biliyor musunuz? Çünkü sulanmıyor. Şu anda Ankara’da yapılan işler tamir edilemiyor. ABB Lideri İvedik OSB’ye 5 yılda kaç kez geldi? Gittik. Dün Akyurt ve Kalecik’e. ‘5 yıl önce kurdele kesmeye geldi’ diyorlar. İnanın benim gittiğim ilçeler bunlar. Soruyorum ne yaptı? İlçe belediyeleri yapmış. küçücük bütçeleriyle ABB’den daha çok iş yapıyorlar.ABB’nin Ankara’da yaptırdığı bir kapalı spor salonu bile yok.

Bildiğiniz gibi Bahçelievler’de buz pateni pisti var. ABB daha önce bunu Buz Pateni Federasyonu’na devretmişti. (Mansur Yavaş) ben yöneteceğim diyerek Federasyondan geri aldı. Tadilatını bitireli 4,5 yıl oldu ve inanın hala açamadı. 5 yıldır bir hayvan barınağını bitiremedi. Biz de buz patenine gittik, İncek’ten, Çankaya’dan, her yerden geldiler. Ayrıca size patenlerini ve kaskını da veriyoruz. “Sıfırdan buz pateni pisti yapıyoruz. Maalesef mevcut bir buz pateni pisti 4,5 yıldır yenilenip açılamıyor.”

“Altınok’un aklı ve düşüncesi Ankara’dır.” Altınok, “ABB Başkanı seçildikten sonra ‘Ben başkan olacağım, sonra başkan yardımcısı olacağım, şehri terk edeceğim’ diye bir şey yok…’ Sonra çıkıyor ve (Mansur Yavaş) ‘Ben’ diyor. Başkan adayıyım, bu şehir için çok çalışacağım. “‘Harcayamam, beni ABB Başkanı olarak seçtiniz, sizden özür diliyorum’ diyerek etik olanı yapmak zorunda kaldı.” dedi.

keleshaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu