Ekonomi

Yellen, finansal sistem düzenleyicileriyle SVB hakkında görüştü

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Silikon Vadisi Bankası (SVB) etrafındaki gelişmeleri görüşmek üzere finansal sistem düzenleyicilerinden yetkililerle bir araya geldi.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Yellen’ın düzenleyici kurumların yetkilileriyle görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, Yellen’ın ABD Merkez Bankası (Fed), ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Kontrol Ofisi (OCC) yetkilileriyle SVB etrafındaki gelişmeleri görüşmek üzere bir araya geldiği kaydedildi.

Yellen, toplantıda bankacılık düzenleyicilerinin konu ile ilgili olarak uygun adımları atacaklarına güveninin tam olduğunu, bankacılık sisteminin dayanıklılığını sürdürdüğünü ve düzenleyicilerin bu tür olaylarla başa çıkmak için etkili araçlara sahip olduğunu belirtti.

Hisse fiyatı, SVB’nin 21 milyar dolarlık tahvil pozisyonunu yaklaşık 1,8 milyar dolar zararla kapatması ve 2 milyar dolardan fazla sermaye artıracağını açıklamasının ardından dün yüzde 60’tan fazla değer kaybetmişti.

Bazı risk sermayesi yatırımcılarının şirketlere paralarını bankadan çekmelerini tavsiye etmesinin ardından bankanın vadeli işlem piyasasında kaybetmeye devam etmesi nedeniyle işlemleri askıya alındı.

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) ise SVB’ye kayyum atandığını açıklaması piyasalarda düşüşe neden oldu. FDIC’den yapılan açıklamada, SVB’nin bu yıl iflas eden ilk FDIC sigortalı kurum olduğu kaydedildi.

SVB’nin iflası, 2008 küresel mali krizinden bu yana ABD’de kaydedilen en büyük iflaslardan biri olarak tanımlandı.

sarayduzu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu