Haber

Yenişehir Belediyesi Dünya Çevre Günü etkinlikleriyle farkındalık yaratacak

Mersin Yenişehir Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü için bir dizi etkinlik programı hazırladı. Etkinlikler arasında çevre temalı oyunlar, atölyeler, stantlar ve bilgi stantları yer alacak.

Çevre politikalarını destekleyen ve sürdürülebilir bir gelecek için birçok projeyi hayata geçiren Yenişehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü renkli ve anlamlı etkinliklerle kutlayacak. 16.00-20.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikler, sahil şeridinde yer alan Yenişehir Belediyesi Kültür Parkı’nda (Marina AVM önü) gerçekleştirilecek.

Vatandaşları etkinliklere davet eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çevre bilincini yaymak ve çevre konusunda toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmek amacıyla hareket ettiklerini belirtti. Önder Özyiğit, doğa dostu uygulamaların teşvik edilmesi ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaların desteklenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Çocuklar hem eğlenecek hem öğrenecek

Etkinlikte çocuklar için özel olarak tasarlanmış interaktif oyunlar ve atölyeler gerçekleştirilecek. Çalışanlar, geri dönüşümün, güç tasarrufunun, su tasarrufunun ve vahşi yaşamın korunmasının değerini öğrenecekler. Ayrıca çevre dostu çalışmaların sergileneceği bir stant alanı da bulunacaktır. Etkinlikler kapsamında deniz ve çevre temizliği de yapılacak.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit göreve geldikten sonra Covenent of Mayors’ı (Convention of Mayors for Climate and Energy) imzaladı ve Yenişehir Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sağlıklı Şehirler Projesi ve Dirençli Şehirler 2030 kapsamında Türkiye Sağlıklı Şehirler Derneği ile işbirliği yaptı. (MCR2030 – Şehirler Yapmak) Projesi. Making Cities Resilient), “Sürdürülebilirlik için Yerel Yönetimler (ICLEI)” üyesi oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gorelehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu