Haber

42 yıllık rekor kırıldı

TÜRKİYE’yi haftalarca boğan yüzyılın en büyük deprem felaketlerinin ardından, yüzyılın en büyük deprem felaketlerinin ardından, iyilikte birleşerek, İzmir’in ezeli rakipleri Göztepe ve Karşıyaka, 42 yıllık rekorunu tarihe gömdü. İki temel grubun 1981’de depremzedelere takviye için 81 bin 316 bilet satarak ve 80 bin taraftar kırarak 2. Lig’de dünya rekoru kırdığı dönem, dünya rekorunu bile geçmişti. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki sarsıntılar, 11 ilimizde tarihin en büyük yıkımına ve bugüne kadar 44 bin 374 can kaybına neden olurken, İzmir temsilcisi Kaf-Kaf ve Göz-Göz’ün ortasında buzlanma, afeti yaşayan vatandaşlarımız için eritildi.

Depremin ilk gününden bu yana depremzedelere yardım seferberliği yürüten ve onlarca tır dolusu malzemeyi afet bölgesine ulaştıran Karşıyaka ve Göztepeliler duygulu anlar yaşadı. 7 yıldır görüşmeyen iki takım arasında derbi oynanacakmışçasına, kulüplerin 2014’te hayata geçirdiği futbolda, bilet satıp geliri deprem bölgesine aktarma fikrine onbinler destek verdi. Üniversite taraftarları UNI KSK ve Göztepe UniForce’un ortak teklifi. İki kulübün vicdanında oynanacak Göztepe-Karşıyaka derbisi için 17 Şubat’ta yapılan ortak açıklamayla 81 bin 316 bilet 50’şer TL’den satıldı.

BİLİNÇ VİCDAN BAĞLANDI Dün akşam sona eren kampanyada satılan bilet sayısı, iki takım arasında 16 Mayıs 1981’de oynanan 80 bin kişilik tarihi derbide taraftar sayısını bile geçti. 42 yıllık rekoru en başından kırma hedefiyle depremzedelere 4 milyon 65 bin 800 TL gelir sağladı. Geçtiğimiz yıllarda hem sahada hem de tribünde yaşanan olaylı derbilerle anılan iki grubun taraftarları da bu süreçte tüm Türkiye’ye birlik beraberlik bildirisi verdi.

Kampanyaya destek vermek için takımların antrenmanlarını birlikte ziyaret eden taraftarlar, Göztepe-Başakşehir hazırlık maçında inanılmaz bir görüntüyle tribünlerde bir araya geldi. İki kulüp biletinin rekorla sonuçlanmasının ardından “Rekor yine kırıldı. Körfez’in böldüğünü vicdan birleştirdi. İzmir #TekTribünTekYürek oldu. 6 Şubat’ın yaralarını sarmak için başlattığımız hatıra bileti kampanyasında 81 bin 316 bilet satıldı.” deprem.”

– izmirhaber-senpazar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu