Haber

Akşener’den sürpriz çıkış! İYİ Parti’nin İstanbul adayı Ankara öğleden sonra açıklandı

ANKARA (İGFA) – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık küme toplantısında, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının GÜZEL Parti Teşkilat Lideri Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu. Akşener, Balıkesir Büyükşehir Belediye ve Sincan Belediye adaylarını açıkladığı toplantıda, partisinin Balıkesir adayının Turhan Çömez, Sincan adayının ise Fatih Koca olduğunu kaydetti.

İYİ Parti lideri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayını bugün saat 14.30’da partisinin genel merkez binasında yapılacak aday tanıtım toplantısında açıklayacak.

Akşener, TBMM’deki kümelenme toplantısında konuşmasına başlamadan önce çeşitli il ve ilçelerin belediye başkan adaylarını tanıttı. Akşener, lider adaylarını da kürsüye çıkararak ellerini havaya kaldırdı.

Akşener konuşmasında, dün akşam oylanan İsveç’in NATO’ya katılımına hayır oyu verdiklerini belirterek, ülkenin kozunun kalmadığını belirterek, “Sözlerimin başında çok önemli bir hususa değinmek istiyorum. Dün Gazi Meclisimizde önemli bir oylama gerçekleşti.Bildiğiniz gibi İsveç’in NATO’ya katılım protokolü GÜZEL Partimizin “hayır” oyu almasına rağmen ne yazık ki Cumhur İttifakı ve CHP’nin oylarıyla kabul edildi. Adeta bir turnusol testi olan Akşener, YERLİ Partisi’nin dayatmalara rağmen dimdik ayakta durduğunu belirterek, “Ancak öyle bir oylama yaşadık ki” Turnusol testi gibiydi… Bir yandan belirli kuralları açıklayanların tersliklerini izledik. İçeride üzülüp dışarıda sessiz kalanların paralarından bir şeyler attılar, bunların ne kadarına daha önce şahit olduk” dedi.

EMEKLİLİK ÖDEMELERİ

Hükümeti ekonomi politikaları nedeniyle eleştiren Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslendi.

Emeklilerin ücret artışlarının yetersiz olduğunu vurgulayan Akşener, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep ederek, “Taban fiyat asgari ücretse emekli maaşı nasıl taban fiyatın altında olabilir? Çağrı yapıyoruz” dedi. Emekli maaşlarının 3 yıl boyunca asgari ücrete eşit olması için emeklilerimiz için, “Her geçen gün daha da kötüleşen bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bundan 10 yıl önce taban fiyatın yüzde 24 üzerinde maaş alan emeklilerimiz bugün neredeyse taban fiyatın yarısı kadar maaş alıyor” dedi.

Erdoğan’a seslenen Akşener, “Sayın Erdoğan, emeklilerimizin üzerindeki ağır yükü kaldırın. En düşük maaşı taban fiyat seviyesine çıkarın. Baz maaş işinden vazgeçin. Yüksek prim ödeyenleri cezalandırmayın. Emeklilerimiz Sadece kendi hayatlarından değil, çocuklarının hayatlarından da sorumluyuz.” söz konusu.

Partisinin Meclis’teki küme toplantısında konuşan Akşener, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez olduğunu duyurdu.

yedisuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu