Haber

Eski İran Cumhurbaşkanı Hatemi, ülke hükümetini “halkın iradesini takip etmeye” çağırdı

İran’daki reformistlerin lideri eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Tahran yönetimini “halkın iradesini takip etmeye” çağırdı.

Reformculara yakınlığıyla tanınan “Emtedad” haber sitesine göre Hatemi, İran devriminin 44. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Hatemi, “Halk devrimin önündedir ve reformist hükümet iş başındadır. Halkın isteklerine uyulmalıdır.” sözlerini kullandı.

İran yönetiminin reform adımları atma eğiliminde olmadığına işaret eden Hatemi, bu durumda reform önerilerinde bulunmanın gereksiz olacağını belirtti.

Hatemi dedi ki:

“Bugün ortada olan yaygın bir memnuniyetsizliktir. İktidarın suçu, kendisine sadık gördüğü küçük bir topluluğu memnun etmek için genel kamuoyunu beğenmemek ve böylece daha iyi bir gelecek umudunu yitirmesine neden olmaktır.”

Halkın yönetime katılmasını ifade eden “Cumhuriyet” kelimesinin, ülkenin yönetim şekli olan “İslam Cumhuriyeti” ibaresinden uygulamada çıkarıldığını iddia eden Hatemi, rejimin getirdiğini söyledi. reformist siyasetçilere yönelik çekinceler ve söz konusu hareketin çıkmaza girdiği.

Reformcuların lideri eski Cumhurbaşkanı Hatemi, ülkedeki siyasi krizden çıkmanın en ucuz ve en faydalı yolunun “sistemi yapı, yaklaşım ve davranış açısından düzeltmek” olduğunu kaydetti.

gebze-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu