Ekonomi

Son Dakika: İmamoğlu, İstanbul’da beklenen kar yağışı ile ilgili tedbirleri açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beklenen kar yağışına karşı alınan tedbirleri açıkladı.

silivri. Forkca ve arnavutköy’den giren hava akımı var. Güne yağmur ve sulu karla başladı ancak ilerleyen saatlerde kara dönüşeceği çok yer var.

öğleden sonra başlayacak ve fırtına gece boyunca devam edecek. Saatte 60-90km hızla fırtına ile birlikte yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar derecesinin -5 ile -7 arası düşmesi bekleniyor.

Mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmak değerli bir uyarıdır. Pazartesi günü de dahil olmak üzere fırtına ile devam edecek.

Süreç kuzey ve batıda yağmur ve sulu kar şeklinde devam ediyor. Pazartesi sabahı yağmura dönüşecek, ancak akşam saatlerinde kara dönecek.

İstanbul’da yoğun bir çalışma var. 9649 işçi görevde. Özel kar küreme araçları metrobüs yoluna görev yapacak. Metro istasyonlarında etkin bir hizmette olacak. Vatandaşımızın rahatını düşünüyoruz. Mağaza ve seyyar dağıtım 40 noktada gerçekleşecek.

sorumlu olduğumuz yol ağındaki 598 müdahale noktasında kar küreme ve tuzlama ekipleri hazır olacak. Şimdiye kadar 260 ton tuz ve 46 ton holium kullanılmıştır.

havranhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu