Sağlık

Yeşil elma mı yoksa kırmızı elma mı daha faydalı? Yeşil elma ile kırmızı elma arasındaki fark…

Olgun bir elmanın yaklaşık 60 kalorisi vardır ve yüzde 85’i sudan oluşur. Peki hangi yeşil elmanın veya kırmızı elmanın daha faydalı olduğunu hiç düşündünüz mü? Vücuttaki iltihapları azaltmaktan astıma kadar pek çok alanda faydası olan elma meyvesini gelin birlikte tanıyalım. İşte “Yeşil elma mı yoksa kırmızı elma mı daha faydalı?” sorularının yanıtları. Kırmızı ve yeşil elmalar arasındaki fark nedir? Elmanın faydaları nelerdir?

GÜNDE BİR ELMA YERSENİZ NE OLUR?

Kan Şekerini Dengeler

Elmanın yüksek lif içeriği kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Araştırmalar günde bir elma tüketmenin Tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini gösteriyor.

Kolesterolü Düşürür

Elmalar, kolesterol seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar ve lif içerir. Çeşitli çalışmalar, düzenli elma tüketiminin toplam kolesterol düzeylerini düşürebileceğini ortaya koymaktadır.

Kan Basıncını Düşürür

Elma içerdiği potasyum sayesinde kan basıncını düşürebilir. Potasyum kan damarlarının genişlemesine yardımcı olarak kan basıncını kontrol altında tutar.

Enflamasyonu hafifletir

Elmalar, antiinflamatuar özelliklere sahip olan quercetin gibi bileşikler içerir. Bu sayede elma vücuttaki iltihabı azaltabilir ve kronik hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

Astıma Karşı Korur

Araştırmalar elma tüketiminin astım gelişimine karşı koruma sağlayabileceğini gösteriyor. Genç yetişkinlerde yapılan bir araştırma, elma ve benzeri meyvelerin astım riskini azaltabileceğini öne sürüyor.

Mikrobiyomunuzu Güçlendirir

Elma bağırsak sağlığına faydalı lif ve probiyotikler içerir. Bu vücuttaki mikrobiyomu güçlendirir ve sindirim sistemini güçlendirir.

Sizi Tok Tutar

Elmadaki lif sindirimi yavaşlatır ve tokluk hissi sağlar. Bu özellik kilo kontrolüne yardımcı olabilir ve uzun süre tokluk hissi sağlar.

Daha Uzun Yaşamanıza Yardımcı Olur

Araştırmalar düzenli olarak elma tüketenlerin daha uzun yaşama ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Katılımcıların yaşam süresine olumlu etkisi olduğu tespit edilmiştir.

Kalp Hastalığı Riskini Azaltır

Diyetinize elma eklemek kalp hastalığı veya kanser riskinizi azaltabilir. Yapılan bir araştırmada elma tüketenlerin kalp hastalığına yakalanma olasılığının daha az olduğu gözlemlendi.

YEŞİL ELMA MI KIRMIZI ELMA MI?

Yeşil elmalar ile kırmızı elmalar arasında belirgin tat farklılıkları vardır. Yeşil elmalar genellikle daha ekşi bir tat profiline sahipken, kırmızı elmalar tatlı ve lezzetlidir. Her iki elma türü de sağlıklı beslenmenin değerli bir parçasıdır ve bireyin tercihlerine göre seçilebilir.

persembe-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu