Haber

DP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Burcu Bostancıoğlu oldu

DEMOKRATİK Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Burcu Bostancıoğlu olduğunu açıkladı. Uysal, “Hiçbir bireyin, hiçbir vatandaşın oyu kimsenin cebinde garanti değildir.”

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, düzenlediği basın toplantısında partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Burcu Bostancıoğlu olduğunu duyurdu. Uysal, “İzmir’in tarihi kimliği, demokratik kimliği elbette çok önemli. Geçmişle kıyasladığımızda giderek gücünü kaybettiğini hepimiz biliyoruz. İzmir’in sorunlarının önceliklendirilmesi, İzmir’in gündemi, tartışma ve anlayış” Rekabetin İzmir’i merkeze alarak sağlanması.” İç Ege’nin çocuğu olarak demokratlar olarak yönümüz İzmir’dir. Bu seçimden sonra Türkiye, aktörleri ve kurumlarıyla siyasi iklimde değişim yaşayacak. O bakımdan İzmirimizin ortaya koyacağı irade önemlidir. Bireysel yok, hayır “Vatandaşın oyu kimsenin cebinde garanti değildir. Ben İzmirli vatandaşlarımızın kendi kararlarını vereceği, atama demokrasisine dönüşen Türk siyasetinin geneli açısından fikrimi belirtiyorum; Umarım bu noktada farklı bir tutum geliştirebiliriz ve geliştirmeliyiz” dedi.

‘TÜM ADAYLARIMIZLA İZMİRİMİZDE KENDİMİZİ ANLATACAĞIZ’

Yerel seçimlere dikkat çeken Uysal, “Geçmişte olduğu gibi bu yerel seçim sürecinde de zaman zaman İzmir’i yönetmiş olmanın hatırasıyla, tüm arkadaşlarımızla birlikte, İzmir’in önünde güçlü bir alternatif olmak için çalışacağız. Teşkilatlarımız ayın 20’sine kadar çalışıyor, ilçe adayları yavaş yavaş belirleniyor.” ilan edilecektir. Yerel seçimler çok önemli. Sokağa adım attığımız andan itibaren yerel yönetimlerle karşı karşıyayız. Sadece birinci derece belediyecilik hizmetlerini değil, belediyeleri, mahalleleri, ilçeleri, beldeleri, kentleri ve büyükşehirleri sadece bugünü değil yarını da kucaklayacak bir vizyonla buluşturmak gibi bir yükümlülüğümüz var. ‘Tarih ulusların yarışıdır’ diyoruz ama artık şehirlerin de yarışı oldu. Hızla değişen dünyada yerel yönetimlerin o ilin, o metropolün kalkınmasına çok değerli katkılar sağladığını biliyoruz. Biz Demokrat Parti olarak tüm adaylarımızla İzmir’de kendimizi anlatacağız. Bugün Türkiye’de siyasetin siyahla beyaz arasında kaldığı bir ortamda ne yazık ki tezli bir siyaset anlayışı siyasetimize hakim olamıyor. “Milletimizin gerçek gündemi, çoğu zaman yaşanan aksaklıklar ve bu aksaklıkların Soğuk Savaş dönemi psikolojisinde boşluklar açan maliyetleri üzerinden siyasetle birlikte tartışılamaz.”

‘İZMİR KADIN DOSTU BİR ŞEHİR’

DP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burcu Bostancıoğlu, “Kadınların seçme ve seçilme hakkının bir medeniyet sorunu olduğunu gösteren ve Türkiye’de kadın haklarında önemli bir dönüm noktası yaratan büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarım. Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında kadın siyasetçi olarak büyükşehir adayı olmak büyük bir onur ve sorumluluktur.Bu sadece bir seçim yarışı değil, başlatılan çabaya katkı sağlama fırsatıdır. Atatürk ve kadınların topluma daha fazla katılması sayesinde 3. kuşak İzmir kadınıyım. İzmirli kadınların temsilcisiyim. “İzmir kadın dostu bir şehirdir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu